Vanliga Frågor

Vad är det för skillnad på era två butiker?
CD och vinyl finns i båda butikerna, dock inom olika genrer. Öppettiderna skiljer sig också åt. Butiken på Långholmsgatan 20, vår huvudbutik Stora, har öppet varje dag året om medan butiken på Långholmsgatan 13, Lilla, har mer begränsade öppettider. I butiken på Långholmsgatan 20, ”Stora”, har vi pop, rock, punk, blues, country, prog, filmmusik, soul, hårdrock, jazz och klassiskt. I denna butik säljer vi i viss utsträckning även serietidningar, musiktidningar, DVD och blu­ray. På Långholmsgatan 13, ”Lilla” säljer vi pop, reggae, hip­hop, soul, världsmusik, folkmusik & elektroniskt.

Mer information om butikerna hittar du Butikerna

Säljer ni bara begagnat?
Vi tar in en del nya vinylskivor, men det mesta i vårt sortiment är begagnat. Därmed innehåller vårt utbud skivor från alla eror inom populärmusikens historia.

Hur ofta ställer ni ut skivor i butiken?
Det gör vi mer eller mindre konstant, då vi köper in skivor flera gånger varje dag.

Kan jag sälja mina skivor till er?
Ja. Här Vi köper skivor hittar du information som kan vara bra att känna till i förväg.

Hur mycket betalar ni för en vinylskiva?
Det är väldigt olika beroende på vilken skiva det rör sig om och vilket skick den är i. Vad det är för pressning kan också ha betydelse. Många vinylskivor kan vara mycket värdefulla medan andra är osäljbara. För att kunna göra en korrekt värdering behöver vi titta på dina skivor på plats. Samma sak gäller övrigt försäljningsmaterial.

Går det bra att ta inbyte istället för kontanter?
Ja, och väljer du att ta ett inbytesvärde (tillgodokvitto) kan vi ofta erbjuda en något högre summa jämfört med om du väljer kontanter. Inbytesvärdet gäller då hela vårt sortiment under obegränsad tid.
Mer information om hur du går tillväga för att sälja eller byta hittar du här Vi köper skivor